Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για άντρα και γυναίκα

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για άντρα και γυναίκα

Το ιδανικό βάρος είναι το βάρος που μπορείτε να επιτύχετε με υγιεινή διατροφή και αρκετή σωματική δραστηριότητα. Για να προσδιορίσετε το ιδανικό σας βάρος, λάβετε υπόψη το ύψος, το φύλο και την ηλικία σας. Για να προσδιορίσετε αν έχετε υγιές βάρος, υπάρχουν δύο μετρήσεις που πρέπει να παρακολουθείτε με την πάροδο του χρόνου: ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) και η περίμετρος μέσης. Το ιδανικό βάρος εξαρτάται τόσο από το ύψος όσο και από το φύλο. Έ

Τμήμα: Το ιδανικό βάρος είναι το βάρος που μπορείτε να επιτύχετε με υγιεινή διατροφή και αρκετή σωματική δραστηριότητα.

Το ιδανικό βάρος είναι αυτό που μπορεί να επιτευχθεί με υγιεινή διατροφή και αρκετή σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο για όλους. Το ιδανικό σωματικό σας βάρος εξαρτάται από το ύψος, το φύλο και την ηλικία σας.

Τα παρακάτω είναι ορισμένοι γενικοί κανόνες:

  • Οι γυναίκες θα πρέπει να στοχεύουν να ζυγίζουν όχι περισσότερο από το 80% του ιδανικού σωματικού τους βάρους- οι άνδρες θα πρέπει να στοχεύουν στο 70% του δικού τους.
  • Αν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι (ΔΜΣ πάνω από 25), η απώλεια μόλις 5% μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας – ακόμη και αν δεν απαλλαγείτε από όλο το περιττό λίπος! Ξεκινήστε, λοιπόν, από τα μικρά!

Για να προσδιορίσετε το ιδανικό σας βάρος, λάβετε υπόψη το ύψος, το φύλο και την ηλικία σας.

Για να προσδιορίσετε το ιδανικό σας βάρος, λάβετε υπόψη το ύψος, το φύλο και την ηλικία σας.

Το ιδανικό βάρος για τους άνδρες είναι υψηλότερο από αυτό των γυναικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα και τείνουν να είναι ψηλότεροι από τις γυναίκες κατά μέσο όρο. Το σώμα των ανδρών απαιτεί περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσει, οπότε ο μεταβολικός τους ρυθμός είναι επίσης ταχύτερος από αυτόν των γυναικών.

Καθώς μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται, πράγμα που σημαίνει ότι καίμε λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι όταν ήμασταν νεότεροι – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να γυμναζόμαστε εντελώς! Παρόλο που το σώμα μας καίει λιγότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας τώρα απ’ ό,τι πριν (περίπου 100 την ημέρα), η σωματική δραστηριότητα εξακολουθεί να καίει περίπου 200 επιπλέον θερμίδες την ημέρα για τους περισσότερους ανθρώπους που γυμνάζονται τακτικά–και αυτές οι επιπλέον 200 θερμίδες μπορούν να αθροιστούν με την πάροδο του χρόνου! Η απώλεια βάρους δεν είναι απλή υπόθεση αλλά ούτε φυσικά κάτι αδύνατο εφόσον το βάλετε στόχο με την σωστή διατροφή. Σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα Herbalife, είναι μια λύση που ταιριάζει ανάλογα τις ανάγκες του καθε ανθρώπου.

Για να διαπιστώσετε αν έχετε υγιές βάρος, υπάρχουν δύο μετρήσεις που πρέπει να παρακολουθείτε με την πάροδο του χρόνου: ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) και η περίμετρος μέσης.

  • Ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) είναι ένα μέτρο του σωματικού λίπους με βάση το ύψος και το βάρος. Δεν μετράει άμεσα το σωματικό λίπος, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι ο ΔΜΣ συσχετίζεται με πιο άμεσες μετρήσεις του σωματικού λίπους:
  • Ύψος σε μέτρα στο τετράγωνο διαιρούμενο με το βάρος σε χιλιόγραμμα στο τετράγωνο (kg).

Το ιδανικό βάρος εξαρτάται τόσο από το ύψος όσο και από το φύλο.

Το ιδανικό βάρος εξαρτάται από το ύψος και το φύλο.

  • Το ιδανικό σας βάρος είναι το βάρος που μπορείτε να επιτύχετε με μια υγιεινή διατροφή και αρκετή σωματική δραστηριότητα. Δεν έχει να κάνει με το πώς φαίνεστε ή με το πόσο σας ταιριάζουν τα ρούχα σας, αλλά με το πόση ενέργεια έχει το σώμα σας για να συντηρείται κάθε μέρα. Η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται κάθε άτομο εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο, το ύψος, τη μυϊκή μάζα και την οστική πυκνότητα. Ίσως έχετε ακούσει ότι υπάρχουν πίνακες που δείχνουν πόσο πρέπει να ζυγίζει ένα άτομο με βάση το ύψος του – υπάρχουν για ενήλικες αλλά και για παιδιά, αλλά δεν είναι πάντα ακριβείς, επειδή δεν λαμβάνουν υπόψη άλλους παράγοντες όπως η οστική πυκνότητα ή η μυϊκή μάζα (η οποία διαφέρει από άτομο σε άτομο). Ακόμα και αν αυτοί οι πίνακες ήταν ακριβείς για όλους όμως-δεν θα ήταν χρήσιμοι επειδή ο καθένας από αυτούς ισχύει μόνο για ένα συγκεκριμένο ηλικιακό εύρος! Για παράδειγμα: αν έλεγα στη φίλη μου “ζυγίζεις πάρα πολύ” βασιζόμενη αποκλειστικά στον αριθμό του ΔΜΣ της, τότε πιθανότατα θα σκεφτόταν “μα όλοι λένε ότι είμαι πολύ αδύνατη!”. Αντ’ αυτού, ας πούμε το εξής…

Συμπερασματικά

Το ιδανικό βάρος είναι ένα εύρος βάρους που θεωρείται υγιές για τους περισσότερους ανθρώπους. Εξαρτάται από το ύψος, το φύλο και την ηλικία. Για παράδειγμα, ένας αθλητής που γυμνάζεται τακτικά μπορεί να χρειάζεται να ζυγίζει λιγότερο από κάποιον που δεν γυμνάζεται πολύ αλλά τρώει ισορροπημένα γεύματα κάθε μέρα.

Στόχος αυτού του άρθρου ήταν να σας δώσει μια ιδέα για το ποιο μπορεί να είναι το “ιδανικό” σωματικό σας βάρος με βάση το ύψος, την ηλικία και το φύλο σας!

Αν θέλετε να μάθετε το ιδανικό σας βάρος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Add comment

Glyfada Map

Email:

Useful Links

© 2022 Glyfada Map - All rights reserved.