Δικηγόρος για Σωματική Βλάβη – Τι πρέπει να ακολουθήσετε

Δικηγόρος για Σωματική Βλάβη – Τι πρέπει να ακολουθήσετε

Εάν κάποιο άλλο άτομο σας τραυμάτισε σε ένα ατύχημα, ίσως έχετε ακούσει ότι η συνεργασία με έναν δικηγόρο για σωματική βλάβη μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα δικαιώματά σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι αναζητά ένας δικηγόρος τραυματισμών όταν αποφασίζει εάν θα δεχτεί έναν πελάτη και να τον βοηθήσει να αναζητήσει αποζημίωση για τους τραυματισμούς του. Τι αναζητά ένας δικηγόρος προσωπικών τραυματισμών όταν δέχεται έναν πελάτη; Για να το θέσω απλά, μια καλή αντιστοίχιση και μια ευκαιρία να προσφέρουμε αξία στην αξίωση. Για να βρείτε το κατάλληλο δικηγορικό γραφείο προσωπικών τραυματισμών για εσάς, αξιολογήστε προσεκτικά την εταιρεία για να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει τους πόρους και την εμπειρία που απαιτούνται για να χειριστεί την απαίτησή σας. Πριν προχωρήσετε σε μήνυση ή αγωγή μιλήστε πρώτα με τον δικηγόρος σας και συζητήστε όλα τα δεδομένα.

Οι κατηγορίες διακρίνονται σε:

  • Η απλή σωματική βλάβη,
  • Η απρόκλητη σωματική βλάβη,
  • Η επικίνδυνη σωματική βλάβη,
  • Η βαριά σωματική βλάβη υποκατηγορία της τελευταίας είναι η βαρία σκοπούμενη η επιδιωκόμενη σωματική βλάβη,
  • Θανατηφόρος σωματική βλάβη και
  • Σωματική βλάβη εξ΄αμελείας.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής σας διαβούλευσης, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με τον δικηγόρο ή το δικηγορικό γραφείο. Η υποβολή ερωτήσεων θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν θέλετε να συνεργαστείτε με αυτόν τον δικηγόρο. Ομοίως, ο δικηγόρος για Σωματική Βλάβη θα χρησιμοποιήσει τη διαβούλευση για να προσδιορίσει εάν η υπόθεσή σας είναι κατάλληλη για την εταιρεία. Θα εξετάσουν δύο βασικά στοιχεία κατά την αρχική διαβούλευση για να αποφασίσουν εάν η εταιρεία θα σας δεχτεί ως πελάτη.

Έχετε λόγους για αξίωση; Προτού οι δικηγόροι επενδύσουν χρόνο και πόρους για την προετοιμασία μιας υπόθεσης, θέλουν να διασφαλίσουν ότι η αξίωση είναι βιώσιμη. Με άλλα λόγια, ο δικηγόρος θέλει να μάθει αν έχει την ευκαιρία να σας αποδώσει δικαιοσύνη, χρήματα ή περαιτέρω αποζημίωση που σας αξίζει.

Μπορεί να ρωτήσουν:

Σε τραυμάτισε κάποιος από αμέλεια;

Πρέπει να δείξετε ότι κάποιος άλλος προκάλεσε τους τραυματισμούς σας για να υποβάλετε αξίωση για αμέλεια. Για παράδειγμα, εάν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα σας τραυματίσει, ο αμελής οδηγός μπορεί να έχει επιλέξει να πιει και να οδηγεί, να οδηγεί ενώ έχει αποσπαστεί η προσοχή του, να έχει ταχύτητα ή να μην παραχωρεί το δικαίωμα πορείας.

Σε περιστατικά ευθύνης σε εγκαταστάσεις, το υπεύθυνο μέρος ενδέχεται να μην έχει επισκευάσει σωστά τις σκάλες ή το δάπεδο ή να μην σας έχει προειδοποιήσει για έναν κίνδυνο στο ακίνητο. Ένας δικηγόρος για Σωματική Βλάβη θα εξετάσει πρώτα ποια πράξη αμέλειας προκάλεσε τον τραυματισμό σας και εάν το υπόχρεο μέρος σας όφειλε καθήκον φροντίδας τη στιγμή του ατυχήματος. Για παράδειγμα, εάν είχατε το νόμιμο δικαίωμα να εισέλθετε σε ένα ακίνητο και υποστείς τραυματισμό λόγω αμέλειας του ιδιοκτήτη, μπορεί να έχει παραβιάσει το καθήκον φροντίδας που έχει απέναντί ​​σας. Για να υποβάλετε αξίωση τραυματισμού, πρέπει να έχετε υποστεί κάποιο τραυματισμό στο ατύχημα.

Η απλή έκθεση σε μια δύσκολη κατάσταση δεν σας δίνει δικαίωμα αποζημίωσης. Ωστόσο, οι τραυματισμοί δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι σωματικοί για να είναι αποζημιώσιμοι. Μπορείτε να επιλέξετε, για παράδειγμα, να επιδιώξετε αποζημίωση για συναισθηματική δυσφορία που προκλήθηκε από ατύχημα.

Μπορεί ένας δικηγόρος να σας βοηθήσει να ανακτήσετε περισσότερη αποζημίωση από ό,τι εάν χειριζόσασταν μόνοι σας την αξίωση; Ένας δικηγόρος πιθανότατα θα εργαστεί για μια αξίωση μόνο εάν πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει ένα όφελος στον πελάτη. Για παράδειγμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα θύμα μπορεί να έχει ήδη μια προσφορά διακανονισμού που αντικατοπτρίζει τη μέγιστη αποζημίωση βάσει ενός συγκεκριμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Ο δικηγόρος μπορεί να μην αισθάνεται ότι μπορεί να βοηθήσει το θύμα να αυξήσει την προσφορά σε αυτό το σενάριο. Ως αποτέλεσμα, ο δικηγόρος μπορεί να επιλέξει να μην δεχτεί αυτόν τον πελάτη. Ομοίως, εάν ένας δικηγόρος πιστεύει ότι το θύμα μπορεί να ανακτήσει εύλογη αποζημίωση χωρίς βοήθεια, ο δικηγόρος μπορεί να αρνηθεί να αναλάβει την υπόθεση. Ωστόσο, εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το ύψος της αποζημίωσης που μπορείτε να ανακτήσετε από ένα ατύχημα ή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ασφαλιστική εταιρεία, δεν θα πρέπει να διστάσετε να μιλήσετε με έναν δικηγόρο για σωματική βλάβη σχετικά με την αξίωση και τα δικαιώματά σας.

Οι δικηγόροι αναζητούν πελάτες που χρειάζονται τη βοήθειά τους και που θα επωφεληθούν από τις υπηρεσίες τους.

Τι αναζητά ένας δικηγόρος για Σωματική βλάβη κατά τη διερεύνηση μιας Αποζημίωσης;

Μόλις ένας δικηγόρος αποδεχθεί μια υπόθεση, μπορεί να διεξάγει μια εις βάθος έρευνα.

Ένας δικηγόρος προσωπικών τραυματισμών θα εξετάσει πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες, από το ποιος προκάλεσε το ατύχημα μέχρι τις ζημιές που υποστήκατε. Μπορούν να διερευνήσουν:

Ποιος προκάλεσε το ατύχημα σας;

Ο προσδιορισμός του ποιος προκάλεσε το ατύχημά σας είναι κρίσιμος σε μια αποζημίωση για σωματική βλάη η τραυματισμό. Εσείς και ο δικηγόρος σας πρέπει να δείξετε ποιος οι ενέργειες προκάλεσαν το ατύχημα σας για να επιτύχετε μια αξίωση προσωπικού τραυματισμού. Ως αποτέλεσμα, ο δικηγόρος σας θα ερευνήσει προσεκτικά ποιος προκάλεσε το ατύχημα σας. Αυτοί μπορεί:

  • Επισκεφθεί τον τόπο του ατυχήματος
  • Δει φωτογραφίες ή βίντεο από το ατύχημα
  • Να μιλήσει με μάρτυρες

Επιπλέον, ο δικηγόρος σας μπορεί να θέλει να διερευνήσει προηγούμενα περιστατικά που αφορούν τον υπαίτιο. Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι γλιστρήσετε και πέφτετε στις σκάλες του ξενοδοχείου λόγω υγρών, ολισθηρών δαπέδων. Μια σε βάθος έρευνα μπορεί να αποκαλύψει ότι οι ολισθηρές σκάλες είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στο παρελθόν και ότι άλλοι άνθρωποι έχουν υποστεί παρόμοιους τραυματισμούς. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ισχυρισμού σας, δείχνοντας ότι το ξενοδοχείο απέτυχε να επισκευάσει ή να συντηρήσει τις σκάλες. Το πως θα βρείτε καλό δικηγόρο εξαρτάται από την έρευνα που θα κάνετε.

Συνέβαλαν κάποιοι επιπλέον παράγοντες στο ατύχημα σας; Σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερα από ένα μέρη μπορεί να συμβάλλουν στο ατύχημά σας.

Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι είχατε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα με έναν οδηγό πίτσας που έτρεχε με ταχύτητα. Ο οδηγός παράδοσης φέρει ευθύνη για τις αποφάσεις του πίσω από το τιμόνι, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης για ταχύτητα. Περαιτέρω έρευνα, ωστόσο, μπορεί να δείξει ότι η εταιρεία πίτσας έχει μια επικίνδυνη πολιτική που περιορίζει το χρόνο που μπορεί να αφιερώσει ο οδηγός παράδοσης στο δρόμο για κάθε παράδοση, ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες ή έντονη κίνηση. Σε αυτήν την περίπτωση, η εταιρεία ενδέχεται να μοιραστεί την ευθύνη με τον οδηγό της. Ομοίως, ας υποθέσουμε ότι γλίστρησες και έπεσες σε ένα εστιατόριο λόγω κακοσυντηρημένου δαπέδου.

Ενώ το εστιατόριο μπορεί να φέρει ευθύνη για την αποτυχία να σας προειδοποιήσει για το πάτωμα, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου μπορεί επίσης να φέρει την ευθύνη για τους τραυματισμούς σας. Για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε αποζημίωση, ο δικηγόρος σας πρέπει να προσδιορίσει όλα τα μέρη που μοιράζονται την ευθύνη για το ατύχημά σας. Όταν πολλά μέρη ευθύνονται σε ένα ατύχημα, το θύμα μπορεί να είναι σε θέση να υποβάλει αξίωση τραυματισμού εναντίον του καθενός. Μερικές φορές, κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αποζημίωσης του θύματος, ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν σοβαρούς τραυματισμούς ή περιορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Τι τραυματισμούς υποστήκατε και πώς επηρέασαν τη ζωή σας;

Οι τραυματισμοί αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων σωματικά, συναισθηματικά και οικονομικά. Για να υπολογίσετε πόση αποζημίωση χρειάζεστε, ο δικηγόρος σας θα κάνει πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς οι τραυματισμοί σας έχουν επηρεάσει τη ζωή σας, όπως:

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΑΣ;

Ένας δικηγόρος θα θέλει να μάθει πόσους ιατρικούς λογαριασμούς έχετε συσσωρεύσει μετά το ατύχημα σας και ποια οικονομική επίδραση είχαν αυτοί οι ιατρικοί λογαριασμοί στη ζωή σας. Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι οι ιατρικοί λογαριασμοί που σχετίζονται με σοβαρούς τραυματισμούς αυξάνονται πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν αρχικά, αφήνοντάς τους ένα μεγάλο οικονομικό βάρος. Ο δικηγόρος σας μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε και να ελέγξετε τους ιατρικούς λογαριασμούς σας για να υπολογίσετε το κόστος της ιατρικής σας περίθαλψης μετά το ατύχημα. Επιπλέον, ο δικηγόρος σας μπορεί να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε πιθανούς ιατρικούς λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών διαδικασιών που μπορεί να χρειαστείτε.

Πως σας περιόρισαν οι τραυματισμοί σας;

Οι σοβαροί τραυματισμοί συχνά φέρνουν ουσιαστικούς περιορισμούς, αλλάζοντας κάθε τομέα της ζωής σας. Πολλά θύματα ατυχημάτων ζητούν αποζημίωση για τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω των τραυματισμών τους, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης ταλαιπωρίας που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Οι τραυματισμοί σας προκάλεσαν συνεχή πόνο; Έχετε μακροπρόθεσμους περιορισμούς από τους τραυματισμούς σας; Ο δικηγόρος σας μπορεί να σας ζητήσει να συζητήσετε αυτές τις προκλήσεις, ώστε να μπορέσετε να λάβετε αποζημίωση για αυτές.

Μπορεί ένας πραγματογνώμονας να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες για την υπόθεσή σας;

Πολλοί δικηγόροι έχουν μια ομάδα ειδικών μαρτύρων που καλούν όταν μια υπόθεση γίνεται περίπλοκη. Αυτοί οι μάρτυρες μπορούν να προσφέρουν πολύτιμα πλεονεκτήματα στις διαπραγματεύσεις και στο δικαστήριο, εάν χρειαστεί. Οι συνήθεις τύποι μαρτύρων με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν οι δικηγόροι περιλαμβάνουν:

ΙΑΤΡΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Η ιατρική μαρτυρία μπορεί να βοηθήσει να διαπιστωθεί ότι το ατύχημα προκάλεσε τους τραυματισμούς σας και περιόρισε σημαντικά τις δραστηριότητές σας. Ένας ιατρός εμπειρογνώμονας μπορεί να καταθέσει ότι έχετε δια βίου περιορισμούς από το ατύχημα σας, ειδικά εάν η ασφαλιστική εταιρεία αρνηθεί να αναγνωρίσει την πλήρη έκταση των τραυματισμών ή των περιορισμών σας.

Μπορούν επίσης να καταθέσουν για τη συγκεκριμένη θεραπεία που χρειαζόσασταν για τους τραυματισμούς σας και την ιατρική αναγκαιότητα αυτής της θεραπείας.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Οι δικηγόροι συχνά φέρνουν έναν εμπειρογνώμονα πεδίου για να βοηθήσει στην αναδημιουργία των συνθηκών που προκάλεσαν ένα ατύχημα. Για παράδειγμα, ο πραγματογνώμονας μπορεί να εξετάσει τη ζημιά σε δύο αυτοκίνητα και να δημιουργήσει εκ νέου τις συνθήκες που οδήγησαν στο ατύχημα.

Add comment

Glyfada Map

Email:

Useful Links

© 2022 Glyfada Map - All rights reserved.