Ποια είναι τα καλύτερα λουλούδια

Ποια είναι τα καλύτερα λουλούδια

Τα λουλούδια έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι πανέμορφα στην όψη και μπορούν να δώσουν τόση χαρά στους ανθρώπους γύρω τους. Γι’ αυτό αγαπώ τόσο πολύ τα λουλούδια!

Τα καλύτερα λουλούδια – Τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα είναι όμορφα, είναι σύμβολο αγάπης και φιλίας. Τα τριαντάφυλλα συνδέονταν πάντα με την ομορφιά και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια στον κόσμο. Υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη, ώστε να υπάρχει κάτι για όλους!

Τριαντάφυλλα: Νάρκισσοι

Τα τριαντάφυλλα είναι όμορφα λουλούδια που κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μυρωδιών. Μπορεί να είναι κόκκινα, ροζ, πορτοκαλί, κίτρινα ή λευκά. Τα τριαντάφυλλα υπάρχουν επίσης σε διάφορα σχήματα, όπως στρογγυλά ή τριαντάφυλλα με μακρύ μίσχο. Τα τριαντάφυλλα είναι πολύ ακριβά επειδή χρειάζονται πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν από τα σπορόφυτα πριν παράγουν λουλούδια για να τα απολαύσουν οι άνθρωποι!

Τουλίπες

Οι τουλίπες είναι ένα γένος βολβωδών φυτών της οικογένειας Liliaceae που ανθίζουν την άνοιξη. Αρχικά ήταν ενδημικές στις ορεινές περιοχές της Κεντρικής Ασίας, με μια μικρότερη ομάδα στην Ιβηρική Χερσόνησο της Ισπανίας, καθώς και στη βόρεια Ελλάδα, στις Αζόρες και στη Βόρεια Αφρική. Τα άνθη χαρακτηρίζονται από μακρύ μίσχο με μεγάλα πολύχρωμα πέταλα που μπορεί να έχουν μαύρη ή μοβ απόχρωση.

Η κοινή ονομασία “τουλίπα” προέρχεται από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, η οποία ήταν κάποτε γνωστή ως “Τοπκαπί” (“κανόνι”) και αργότερα έγινε γνωστή ως “Κωνσταντινούπολη”. Πιστεύεται ότι αυτό αναφέρεται είτε σε ένα οθωμανικό κανόνι που βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο παλάτι Τοπκαπί είτε ίσως πιο πιθανό να αναφέρεται σε μια παλιά τουρκική λέξη για το τουρμπάνι (κορυφή). Ψάξτε με την ησυχία σας σε ένα on line ανθοπωλείο για αμέτρητες επιλογές.

Τουλίπες Παπαρούνες

Οι τουλίπες είναι βολβοί, όχι λουλούδια. Είναι όμορφες και σημάδι της άνοιξης, αλλά είναι επίσης ακριβές. Είναι ένα κλασικό σύμβολο αγάπης, γονιμότητας και ευτυχίας!

Κρίνοι

Τα κρίνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια και κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Είναι επίσης πολύ αρωματικά και εύκολα στην καλλιέργειά τους.

Τα κρίνα φαίνονται καλύτερα όταν είναι ομαδοποιημένα, αλλά μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε ως μεμονωμένα άνθη, αν θέλετε κάτι πιο ασυνήθιστο.

Κρίνοι Μαργαρίτες

Τα κρίνα είναι ένα εξαιρετικό φυτό για καλλιέργεια και οι μαργαρίτες είναι ένα όμορφο λουλούδι. Είναι επίσης εύκολο να καλλιεργηθούν σε γλάστρες ή στο έδαφος, γεγονός που τα καθιστά μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κήπο!

Αν θέλετε τα λουλούδια σας να είναι ακόμα πιο πολύχρωμα από ό,τι είναι ήδη, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να προσθέσετε μερικούς κατιφέδες γύρω από τους κρίνους και τις μαργαρίτες σας. Οι κατιφέδες θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα παράσιτα μακριά από αυτά τα φυτά, ενώ παράλληλα θα τα κάνουν να δείχνουν όμορφα!

Αγαπώ όλα αυτά τα λουλούδια

Τώρα, πριν ξεκινήσουμε με τη λίστα των λουλουδιών που είναι τα καλύτερα για εσάς, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

  • Φέρτε το δικό σας βάζο! Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να κολλήσετε με ένα μάτσο λουλούδια που δεν ταιριάζουν στη διακόσμηση του σπιτιού σας και δεν έχετε πού αλλού να τα βάλετε. Σε ό,τι με αφορά, αυτό ισχύει για κάθε φορά που κάποιος μου δίνει λουλούδια – αν δεν είναι ήδη στο δικό τους δοχείο ή σύνθεση όταν μου τα παραδίδουν (κάτι που μοιάζει με κοινή λογική), η πρώτη μου σκέψη είναι πάντα “πού θα τα βάλω αυτά;”. Αν δεν είναι ξεκάθαρο από τα συμφραζόμενα αν αυτό ισχύει για την περίπτωσή σας ή/και τη σχέση σας με αυτόν που μου τα έδωσε: ναι, ισχύει! Και ενώ είμαι σίγουρη ότι είναι υπέροχα δώρα ούτως ή άλλως (και ίσως ακόμη περισσότερο επειδή προέρχονται από κάποιον που νοιάζεται αρκετά για μένα ώστε να αφιερώσει χρόνο από τη μέρα του/της), παρακαλώ μην περιμένετε από μένα όχι μόνο να φροντίζω αυτά τα φυτά αλλά και να βρω χώρο κάπου στον κοινό μας ζωτικό χώρο όπου θα χωράνε άνετα χωρίς να καταλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα γύρω τους.

Συμπερασματικά

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και να μάθατε κάτι καινούργιο.

Add comment

Glyfada Map

Email:

Useful Links

© 2022 Glyfada Map - All rights reserved.