Πώς να επιλέξετε δικηγόρο

Πώς να επιλέξετε δικηγόρο

Οι δύσκολες στιγμές απαιτούν συχνά τη βοήθεια ενός δικηγόρου. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν χρειάζεστε νομικές συμβουλές είναι να βρείτε τον κατάλληλο δικηγόρο για τις ανάγκες σας. Αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να επιλέξετε έναν δικηγόρο και τι να περιμένετε όταν συναντηθείτε με έναν δικηγόρο για πρώτη φορά.

Πώς να επιλέξετε δικηγόρο

Όταν αναζητάτε δικηγόροι Αθήνα, θα πρέπει να ζητάτε συστάσεις από φίλους και συγγενείς. Εάν ένας φίλος ή γείτονας είχε καλή εμπειρία με τον δικηγόρο του, το άτομο αυτό είναι πιο πιθανό να τον συστήσει από κάποιον που δεν είχε καμία σχέση μαζί του στο παρελθόν. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον γιατρό σας ή άλλους επαγγελματίες που εμπιστεύεστε για τους δικηγόρους τους.

Θα θελήσετε να αναζητήσετε πληροφορίες στο διαδίκτυο για τους δικηγόρους της περιοχής σας. Κοιτάξτε την εμπειρία, την εκπαίδευση και την κατάρτισή τους προτού αποφασίσετε ποιος μπορεί να είναι ο κατάλληλος για την περίπτωσή σας. Όταν παίρνετε συνέντευξη από υποψήφιους υποψήφιους, ρωτήστε τους πώς χρεώνουν την αμοιβή τους- ορισμένοι μπορεί να χρεώνουν με την ώρα, ενώ άλλοι μπορεί να προσφέρουν κατ’ αποκοπήν αμοιβή ή ωριαία αμοιβή συν έξοδα (όπως φωτοτυπίες). Είναι επίσης σημαντικό όχι μόνο ο τρόπος πληρωμής αλλά και το κατά πόσον θα υπάρξουν εκπλήξεις αργότερα, όταν θα έρθουν λογαριασμοί από άλλους παρόχους υπηρεσιών, όπως ερευνητές ή λογιστές που προσλαμβάνονται από τους δικηγόρους κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.* Ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν οι δικηγόροι κατά την αντιμετώπιση συγκρούσεων;

Τι να περιμένετε από την πρώτη σας συνάντηση με δικηγόρο

Η πρώτη σας συνάντηση με έναν δικηγόρο θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε τον ίδιο, το γραφείο του και τον τρόπο εργασίας του. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το ιστορικό και την εμπειρία τους, καθώς και για το πώς χρεώνουν τις υπηρεσίες τους. Αν είστε σε αναζήτηση για εργατολόγοι Αθήνα, διαβάστε κριτικές.

Ο δικηγόρος θα θέλει να γνωρίζει για την υπόθεσή σας, ώστε να μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια προκειμένου να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την περίπτωσή σας. Ο δικηγόρος μπορεί επίσης να σας ρωτήσει για τυχόν άλλα νομικά ζητήματα που σχετίζονται αλλά δεν αποτελούν μέρος της συγκεκριμένης υπόθεσης (όπως οι πληρωμές διατροφής τέκνων).

Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις, να φέρετε πληροφορίες και να αποφασίσετε αν θέλετε να συνεργαστείτε με έναν δικηγόρο.

Θα πρέπει επίσης να ζητήσετε από τον δικηγόρο σας να σας εξηγήσει τη διαδικασία και πόσο καιρό θα διαρκέσει. Εάν υπάρχουν κίνδυνοι, ρωτήστε αν υπάρχουν τρόποι για να τους μετριάσετε.

Αν είστε έτοιμοι για διαζύγιο, αλλά δεν είστε σίγουροι για την πρόσληψη δικηγόρου, να έχετε υπόψη σας ότι η πρόσληψη δικηγόρου δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να γίνουν από αυτόν ή το προσωπικό του γραφείου του – μπορείτε να τους κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια και γιατί είναι σημαντικό για εσάς καθώς και για εσάς ή τα παιδιά σας.

Συμπερασματικά

Δεν χρειάζεται να φοβάστε τους δικηγόρους ή να αισθάνεστε ότι είστε ο μόνος που δεν ξέρει τι να κάνει. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις, να φέρετε πληροφορίες και να αποφασίσετε αν θέλετε να συνεργαστείτε με δικηγόρο.

Add comment

Glyfada Map

Email:

Useful Links

© 2022 Glyfada Map - All rights reserved.